Translate

tirsdag den 14. august 2012

Glutenfri boller

1 dl vand
1 dl flydende becel
1 dl creme fraish 6%
2 æg
1 tsk salt
1/4 tsk sukrin(Stevia) eller 1 dl sukker
2 dl boghvedemel
2 dl majs mel
1 dl kartoffelmel

De fire første ingredienser blandet og der tilsættes sukrin og salt.
tilsæt derefter kartoffel mel og majsmel. Dejen tilsættes boghvede mel indtil det er en tykflydende dej , der i konsistens minder om en sandkagedej.
Dejen hældes i en velsmurt muffinsform med 12 huller
Bages ved 200 gr. i ca 18 min.
Bollerne skal ikke som alm. brød lyde hule,men ha en let gylden overflade.


En mere luftig udgave kan laves ved at tilføje 25 g. gær og endnu 1 dl  vand i starten. Der skal så lidt mere boghvede mel i og kun 3 spsk kartoffelmel ( med pæn top) i dejen. Dejen skal fortsat ligne en sandkage dej ,men skal hæve ca.15 min inden den bages

Ingen kommentarer:

Send en kommentar